Μάθε για το ΕΛΛΑΚ!


Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Συγγραφή εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με το JClic

Κυκλοφορεί από τις 2 Απριλίου η νέα έκδοση του JClic, μιας εφαρμογής συγγραφής πολυμεσικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με πλήρως εξελληνισμένο γραφικό περιβάλλον.
Τι κάνει το JClic, σε ποιους απευθύνεται; Με το JClic οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δημιουργήσουν δραστηριότητες για μαθητές με βάση πολυμεσικό υλικό. Π.χ. να εισάγουμε μια φωτογραφία και να δημιουργήσουμε ένα παζλ, να δώσουμε ένα κείμενο για συμπλήρωση κενών, να φτιάξουμε ένα σταυρόλεξο, κλπ. Το έργο μας μπορεί να εξαχθεί ως μικροεφαρμογή java ή ως html, οπότε μπορούμε να την εντάξουμε σε μια υπάρχουσα ιστοσελίδα. Ο εκπαιδευτικός έχει πλήρεις αναφορές για τις ενέργειες και τα αποτελέσματα της χρήσης από τους μαθητές. To JClic μπορεί να εγκατασταθεί σε ένα δικτυωμένο εργαστήριο και να παρέχει συγκεντρωτικές αναφορές στον διακομιστή.

Επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο του JClic κατεβάστε την εφαρμογή και δοκιμάστε την. Εκεί θα βρείτε μια βιβλιοθήκη με δραστηριότητες που έχουν δημιουργήσει εκπαιδευτικοί, εγχειρίδιο για την εγκατάσταση του JClic σε δίκτυο και τη ρύθμιση του εργαλείου αναφορών, courses και tutorials.

0 Comments: