Μάθε για το ΕΛΛΑΚ!


Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

Εγκατάσταση Ubuntu ως εφαρμογή των Windows


Μπορείτε τώρα να εγκαταστήσετε τη διανομή Ubuntu 7.04, ως εφαρμογή των Windows, χωρίς να κατατμήσετε το σκληρό σας δίσκο. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε ένα σύστημα dual boot για όσο καιρό επιθυμείτε.

Βήματα:

  1. Κατεβάστε τον Wubi Installer από εδώ για να εγκαταστήσετε την έκδοση Ubuntu 7.04 Αν θέλετε να εγκαταστήσετε την έκδοση Ubuntu 8.04 (beta έκδοση) κατεβάστε τον Wubi από εδώ (κάνοντας κλικ στο Download Beta).

  2. Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο Wubi-7.04.04.exe ή Wubi-8.0.4.04.exe που κατεβάσατε. Εμφανίζεται ένα παράθυρο με έξι πεδία.

  1. Στο πρώτο αριστερά επιλέξτε σε ποιον σκληρό δίσκο θα εγκατασταθούν τα Ubuntu (συνήθως είναι ο C: όπου βρίσκονται και τα Windows). Στο δεύτερο μην αλλάξετε τίποτα. Στο τρίτο επιλέξτε ποια έκδοση Ubuntu θέλετε. Μπορείτε να επιλέξετε μια από τις Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu, Edubuntu, Ubuntu Studio. Η Edubuntu είναι η εκπαιδευτική εκδοχή των Ubuntu, με εκπαιδευτικές εφαρμογές και περιβάλλον προσαρμοσμένο για παιδιά. Στο πρώτο δεξιά πλαίσιο επιλέξτε ως γλώσσα την ελληνική. Δώστε ένα username και ένα password, τα οποία θα χρειαστούν όταν θα εκκινήσετε το περιβάλλον της έκδοσης που εγκαταστήσατε.

  2. Πατήστε Install. Ο Wubi θα κατεβάσει και θα εγκαταστήσει τα Ubuntu 7.04 στον υπολογιστή σας ως μια εφαρμογή των Windows. Τα αρχεία που πρέπει να κατέβουν έχουν μέγεθος 700ΜΒ περίπου.

  3. Όταν τελειώσει η εγκατάσταση, κάντε επανεκκίνηση. Θα εμφανιστεί μια οθόνη που θα σας δίνει τη δυνατότητα να διαλέξετε μεταξύ Ubuntu ή Windows. Επιλέξτε Ubuntu και όταν εμφανιστεί η οθόνη εισαγωγής δώστε το username και το password που είχατε δηλώσει πριν την εγκατάσταση.

Αν αποφασίσετε να απεγκαταστήσετε τα Ubuntu, κάντε το όπως για κάθε εφαρμογή από τον Πίνακα Ελέγχου > Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων των Windows.